Profetiornas fullbordan. II

 

 

 

Världsläget har förändrats och skärpts sedan Hamas terrorattack mot Israel 7/10, och kriget som följde på det, med alla fruktansvärda konsekvenser för civilbefolkningen som det innebär. Inget vet hur situationen kommer att utvecklas och sluta. Det är i Mellanöstern som den komplicerade maktbalansen mellan Israel och dess fiender utspelar sig, vilket påverkar många andra länder. Det är oerhört komplicerade orsakssammanhang som ligger bakom det som sker, men spåren leder också tillbaka till islams uppkomst och utbredning. Centrum för den urgamla konflikten handlar om Guds frälsningsplan och därför just Jerusalem och landet Israel. Hatet mot judar är tyvärr detsamma i alla tider.

 

Det finns många ideer om hur de bibliska profetiorna kommer att fullbordas b la utifrån profeten Daniels bok och Uppenbarelseboken, Viktigt i detta sammanhang är att påminna sig om att dessa bibelböcker som tillhör den apokalyptiska genren kännetecknas av syner med symboliska tal, bilder och sekvenser. De återger inte ett enkelt kronologiskt och linjärt historiskt skeende utan skildrar  från vår utgångspunkt idag, det som har skett och kommer att ske, i koncentrerade höjdpunkter jämförelsevis som i en film.

Visionerna återger naturligtvis verkligheten, men i symbolisk form.  Därför har uppmaningen från Herren själv att vara redo för hans ankomst samma relevans i alla tider, för ingen visste eller vet idag när Jesus kommer tillbaka. Det finns tecken, och de blir troligtvis allt tydligare i vår tid. Det handlar om bedrägerier, avfall från den sunda bibliska tron på många områden, förföljelse av kristna,  konfliker och krig, våld och kärlekslöshet, svåra nödtider. Det sker redan nu i många delar av världen.

Vårt stora hopp är Herrens återkomst i makt och härlighet, när hans rättfärdighet, sanning och kärlek äntligen ska triumfera över allt ont. Vi ska vara redo varje dag för den stora dagen, men samtidigt be och arbeta för att evangeliet predikas till alla folk och människor blir räddade.

I nästa del ska jag ändå reflektera lite över de apokalyptiska skrifterna.

 

Aposteln Petrus skrev i sitt Första brev.
Så mycket fastare står nu det profetiska ordet för oss, och ni gör rätt i att hålla er till det som till ett ljus som lyser på en dyster plats tills dagen gryr och morgonstjärnangår upp i era hjärtan. 20 Framför allt ska ni veta att ingen profetia i Skriften har kommit till genom egen tolkning. 21 Ingen profetia har burits fram genom någon människas vilja, utan ledda av den helige Ande har människor talat vad de fått från Gud.

 

2 Petr 3:  Men en sak får ni inte glömma, mina älskade: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag. 9 Herren dröjer inte med att uppfylla sitt löfte, så som en del menar. Nej, han har tålamod med er, eftersom han inte vill att någon ska gå förlorad utan att alla ska få tid att omvända sig. 10 Men Herrens dag kommer som en tjuv, och då ska himlarna försvinna med våldsamt dån och himlakropparna✱ upplösas av hetta och jorden och dess verk inte mer finnas till✱.
11 När nu allt detta går mot sin upplösning, hur heligt och gudfruktigt bör ni då inte leva 12 medan ni ser fram emot Guds dag och påskyndar dess ankomst – den dag som får himlar att upplösas i eld och himlakroppar att smälta av hetta! 13 Men efter hans löfte ser vi fram emot nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor.

 

Författare: gunjk

Några av mina stora intressen är att studera Bibeln och att skriva teologiska reflektioner, men också poesi. Jag tar också gärna del av naturvetenskaplig forskning, särskilt då i relation till kristen tro. Dessa olika aspekter , liksom mitt konst-och musikintresse, kommer till uttryck på min hemsida, alefochomega.com

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Med Bibeln i centrum från början till slut.

The Center for the Study of New Testament Manuscripts

Med Bibeln i centrum från början till slut.

John Lennox - News & Events

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Svenska Evangeliska Alliansen

Med Bibeln i centrum från början till slut.

ONE FOR ISRAEL Ministry

Med Bibeln i centrum från början till slut.

D.A. Carson Posts – The Gospel Coalition

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Dr. Michael Heiser

Med Bibeln i centrum från början till slut.

What's Happening...?

helping you to know & to survive