Gud älskar dig och vill att du ska komma till himlen.

heaven-child-god-1

 

 

 

Människan är ju skapad för relation, att finna sig själv i relation till sin Skapare och Gud, och andra människor. Gud är livets källa, vi är beroende av honom för vår existens.

 

Bara Gud själv kan fylla vårt djupaste behov av kärlek, trygghet, mening och tröst. Han hjälper oss att finna oss själva när vi äntligen möter Honom i Jesus Kristus, och förstår att han själv är allt vi längtat efter och sökt.

Han sände sin Son Jesus Kristus för att visa vem han är och hur mycket han älskar dig och vill hjälpa dig.

 

Han känner till din situation och har redan gjort allt för att du ska kunna få kontakt och gemenskap med honom själv. Han har röjt undan alla hinder och banat vägen till sig själv. Allt som skilde oss människor från den Helige och Rättfärdige Guden, har Jesus tagit på sig när han bar all vår synd på korset. Vår synd skiljer oss från Gud och bara Jesus kan ta bort den. Jesus  uppstod från de döda för att vi skulle få tillträde till Guds närvaro, som renade, pånyttfödda barn till vår Fader.

Gud vill att vi vänder om från våra egna vägar och söker honom med ärligt och uppriktigt hjärta. Då får vi tron som en gåva och börjar ett helt nytt liv. Det är en lättnad att få lätta sitt hjärta för honom och bekänna/berätta om det felaktiga och onda vi gjort och tänkt. Han förlåter dig, ger dig hopp och tröst.

 

Vår Frälsare Jesus lever och han är dig nära denna stund. Be till honom, öppna ditt innersta och tag emot honom som din Herre och Kung. Läs Nya Testamentet, särskilt evangelierna, t ex Lukas , sök upp en församling, be om förbön. Här kan du läsa en bra sammanställning:

 

http://bibelfokus.se/evangelium

 

Du är inte ensam, läget är inte hopplöst, det finns hjälp att få. Du är sedd, du är älskad,, det finns svar på dina frågor och framför allt: det finns EN, JESUS,  som är med dig genom allt och vill leda dig här i  livet och in i himlen, evighetens salighet, där alla tårar ska torkas och sorg och smärta försvinna. Jesus har besegrat allt det onda som förstör våra liv.

 

”Herren välsigne dig

och bevare dig

Herren låte sitt ansikte lysa över dig

och vare dig nådig.

Herren vände sitt ansikte till dig

och give dig frid.” (4 Mos 6:24-26).

 

 

Joh 3:16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. 17 Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. 18 Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn. 

 

19 Och detta är domen: ljuset kom till världen och människorna älskade mörkret och inte ljuset, eftersom deras gärningar var onda. 20 Ty var och en som gör det onda hatar ljuset och kommer inte till ljuset, för att hans gärningar inte skall avslöjas.

 

 

Författare: gunjk

Några av mina stora intressen är att studera Bibeln och att skriva, dels teologiska reflektioner, men även poesi. Jag tar också gärna del av naturvetenskaplig forskning, och särskilt då i relation till kristen tro. Dessa olika aspekter kommer till uttryck på min hemsida, alefochomega.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sentinel Apologetics

Med Bibeln i centrum från början till slut.

John Lennox - News & Events

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Svenska Evangeliska Alliansen

Med Bibeln i centrum från början till slut.

ONE FOR ISRAEL Ministry

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Med Bibeln i centrum från början till slut.

D.A. Carson Posts – The Gospel Coalition

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Dr. Michael Heiser

Med Bibeln i centrum från början till slut.

What's Happening...?

helping you to know & to survive

%d bloggare gillar detta: