Be för Israel!

 

 

Det som nu pågår i Israel, 50 år efter Jom Kippur-kriget, då Israel anfölls i en överraskningsattack från en koalition arabiska nationer, är också överraskningssattacker av fruktansvärda dimensioner. Tusentals raketer har avlossats från Gaza och flyglarm har hörts i många städer. Terrorister från Hamas har tagit sig in i södra Israel och dödat människor i deras hem, i kibbutzer och byar. Läget är ännu kaotiskt i landet och många har redan dödats, skadats, och t o m kidnappats och tagits som gisslan. Det är en chock för många att det kunde ske och varför underrättelsetjänsten missade information om dessa terrordåd. Därför kunde de mobilisera ett tusental terrorister med målet att döda och ta gisslan på israelisk mark.

 

Hamas uppmanar andra terrororganisationer som Hizbollah , med ett betydande militärt stöd från b la Iran med målet att utplåna Israel och strida för Allah, och flera grannländer, att ansluta sig till deras krig. Det finns en betydande risk för upptrappning och att Israel får strida på flera fronter. I den islamistiska propagandan anspelar man också på att ”befria” al -Aqsa moskén och hämnas för händelserna tidigare i år. Ytterst handlar det om makt över Jerusalem och landet Israel.

 

Läget är allvarligare än någonsin, och när Israel nu försvarar sig och agerar militärt på dessa attacker kommer det att innebära många dödsoffer i b la Gaza och på andra håll. Terroristerna gömmer sig ju bland civila, och har även tagit många gisslan, även äldre, kvinnor, och barn, som förödmjukades och skändades genom att paraderas på gatorna i Gaza.

Magnituden av detta övervåld och denna ondska mot civila är ofattbar, men inte förvånande eftersom vi sett exempel på det från islamistisk extremism och fanatism. Bakom mycket av detta ligger Iran, Israels värsta fiende, som stödjer terrorganisationerna, och som har som mål att utplåna Israel.

 

Ingen vet var det här kommer att sluta. Det kommer efter en svår tid rent inrikespolitiskt i Israel med splittring och polarisering i samhället med anledning av den nya regeringen, och demonstrationer mot  lagförslaget om förändringar av Högsta domstolens arbete . Landet är försvagat internt, och då vet vi av historien att de har attackerats av sina fiender. Det ser vi sedan staten Israel grundade 1948, och  så långt tillbaka som i biblisk tid. Men detta verkar vara det absolut värsta sedan 1948. Det kan som sagt bli mycket värre och utgöra ett existentiellt hot mot Israel som land om det eskalerar. Men det är för tidigt att säga.

 

Det har  tyvärr alltid funnits, och finns idag, ett starkt hat  mot judar som folk, och staten Israel .  Antisemitismen har en andlig dimension och består av  motståndet och upproret mot Guds vilja och planer, att Israels Gud utvalde det judiska folket och gav dem ett land.

Det finns naturligtvis också historiska, politiska och sociala förklaringar till krisen i Mellanöstern mellan Israel, palestinierna, och deras grannar. Det är komplicerat och oerhört tragiskt för alla inblandade, och ingen är skuldfri när det gäller övergrepp och missförhållanden. Men att ha som yttersta och enda mål att vilja förstöra och t o m utplåna den demokratiska staten Israel, som Iran och deras allierade vill, är naturligtvis något som måste bekämpas så långt det är möjligt. Må  Gud hjälpa Israel mot deras fiender,  men även alla civila palestinier som kommer att drabbas i det krig som kommer.

+

 

Vad vi vet är att Gud ytterst har kontroll över situationen, även om våld, hat, kris, kaos och förödelse råder , men vi får som alltid, och mer än någinsin nu, be för Israel, och om ett snabbt slut på kriget, att de skyldiga till mord, terror och kidnappningar straffas, om hjälp för alla skadade, samling och skydd för folket, vishet och rätta beslut från politiker och miltär, liksom alla i civilsamhället. Vi ber om stöd från omvärlden, att sanningen segrar i propagandakriget med så många lögner.

 

Vi ber att det inte ska trappas upp ytterligare, och om Guds ingripande och lösningar på krisen. Det är bara genom Fridsfursten Jesus, som dog för alla människors synd, som det finns försoning, frälsning och frid.  Bara han kan till slut rädda sitt folk och bringa bestående fred och frid. Men innan det sker kommer situationen att vara  fruktansvärt svår för alla inblandade.

VI välsignar Israel, och önskar Jerusalem frid.

 

+++

 

Författare: gunjk

Några av mina stora intressen är att studera Bibeln och att skriva teologiska reflektioner, men också poesi. Jag tar också gärna del av naturvetenskaplig forskning, särskilt då i relation till kristen tro. Dessa olika aspekter , liksom mitt konst-och musikintresse, kommer till uttryck på min hemsida, alefochomega.com

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Med Bibeln i centrum från början till slut.

The Center for the Study of New Testament Manuscripts

Med Bibeln i centrum från början till slut.

John Lennox - News & Events

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Svenska Evangeliska Alliansen

Med Bibeln i centrum från början till slut.

ONE FOR ISRAEL Ministry

Med Bibeln i centrum från början till slut.

D.A. Carson Posts – The Gospel Coalition

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Dr. Michael Heiser

Med Bibeln i centrum från början till slut.

What's Happening...?

helping you to know & to survive