Till minne av en unik bibelforskare och kristen broder, dr Michael S Heiser.

 

 

 

 

Det är många som sörjer och kommer att sakna dr Michels S Heiser, som gick hem till Herren 20:e februari, 60 år gammal. Han har betytt så mycket för så många runtom i världen med sin stora kunskap som han förmedlade på ett fantastiskt sätt utanför den snäva akademiska kretsen. Mike var inte bara en framstående bibelforskare utan också en förebild i tro och ett kristet liv.

 

Jag och många med mig är så tacksamma för allt han delade med sig i sina böcker, kurser på Logos Bible, föredrag påYouTube, podcasten. Hans arbete kommer att leva vidare och kommer att fortsätta fördjupa människors förståelse av Bibeln, särskilt vad gäller dess övernaturliga världsbild och den andliga verkligheten. Han har tagit sig an många svåra och dunkla bibelställen och förklarat dem utifrån  kontexten.  Jag rekommenderar allt han skrivit och föreläst om.

Det här avsnittet är hörvärt. Forskarkollegor och vänner delar med sig av sina fina och avgörande minnen av Michael. Han hjälpt så många att växa i tro och kunskap.

 

https://nakedbiblepodcast.com/podcast/naked-bible-459-honoring-dr-michael-s-heiser/

 

Remembering Michael Heiser

“Dr. Heiser, an influential scholar and author of the bestselling The Unseen Realm, wrote ten books with Lexham Press, including Angels, Demons, and Supernatural. He also was an academic editor for the Lexham Bible DictionaryFaithlife Study Bible, and Bible Study Magazine. Much of his work was translated into multiple languages, allowing a global audience to engage with his important scholarship.

 

Mike had a unique ability to connect and communicate in such a way that ideas which might have seemed arcane or opaque in someone else’s voice came alive,” said Jesse Myers, president and CEO of Baker Publishing and former publisher of Lexham Press. “He fused legitimate academic prowess with a clarity and relevance that made his message compelling to readers, viewers, and listeners.”

“Mike’s work has contributed to a lot of what we do at Lexham Press,” said Ben Amundgaard, publisher of Lexham Press. “We were always delighted to partner with Mike on a new project. His curiosity and willingness to ask the hard questions has helped him touch the lives of many people across the globe. We will miss him dearly and will keep his family in our prayers.”

Dr. Heiser received an MA in ancient history from the University of Pennsylvania as well as an MA and PhD in Hebrew Bible and Semitic studies from the University of Wisconsin-Madison. His published work extends beyond his titles with Lexham Press, as he wrote extensively for scholarly journals and contributed to works such as IVP’s Dictionary of the Old Testament: Prophets. He also received scholarly awards from the Society of Biblical Literature and his alma maters.

Dr. Heiser taught or contributed to more than thirteen Logos Mobile Education courses, and appeared in several Faithlife Original films. He hosted the Naked Bible Podcast and launched Miqlat, his non-profit teaching ministry. In 2020, Dr. Heiser started the AWKNG School of Theology at Celebration Church, where he served as executive director.

Dr. Heiser is survived by his wife, Drenna, and his children, Amy, Molly, Simcha, and Calvin.”

Författare: gunjk

Några av mina stora intressen är att studera Bibeln och att skriva, dels teologiska reflektioner, men även poesi. Jag tar också gärna del av naturvetenskaplig forskning, och särskilt då i relation till kristen tro. Dessa olika aspekter kommer till uttryck på min hemsida, alefochomega.com

En tanke på “Till minne av en unik bibelforskare och kristen broder, dr Michael S Heiser.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sentinel Apologetics

Med Bibeln i centrum från början till slut.

John Lennox - News & Events

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Svenska Evangeliska Alliansen

Med Bibeln i centrum från början till slut.

ONE FOR ISRAEL Ministry

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Med Bibeln i centrum från början till slut.

D.A. Carson Posts – The Gospel Coalition

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Dr. Michael Heiser

Med Bibeln i centrum från början till slut.

What's Happening...?

helping you to know & to survive

%d bloggare gillar detta: