Recommended fromYouTube! /Rekommenderade YouTube-klipp om bibelteologi och eskatologi, och intressanta Bloggar.

 

 

 

 

Eget foto. Ringmuren i Visby.

+++

 

 

Anders Sjöberg är en mycket bra bibellärare och teolog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+++

 

 

 

Mycket bra föredrag av Michael S Heiser, som är en gammaltestamentlig forskare. Han bearbetar texterna grundligt utifrån deras egen kontext och presenterar i sina många föredrag och i flera böcker en god, sund bibelteologi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mike Heisers hemsida. http://drmsh.com/

 

 

”IMPORTANT LECTURE FOR CHRISTIANS! The upcoming book Reversing Hermon (2017) by Ancient near East scholar and author Dr. Michael S. Heiser, addresses how the book of Enoch reverberates throughout the New Testament narrative. It goes beyond Peter and Jude. Within the Gospels, the Epistles, and the book of Revelation are many references to the worldview presented in 1 Enoch (chapters 1-36). Furthermore, early church fathers, in particular Irenaeus, argued for the inspiration of Scripture, while others clearly quoted Enoch as part of their developing theology.

 

 

 

 

 

Mycket intressant föredrag om arkeologi och Bibeln.

 

 

 

 

++++

 

 

Great teaching here! ”Visual Storytelling meets the Bible”, Website https://thebibleproject.com/

 

 

 

 

Don Carson is a great biblical scholar and preacher.

 

 

 

 

 

 

+++

 

Interesting by the eminent scholar Dan Wallace, expert in Bible Manuscripts.

 

 

 

 

 

Art Katz var unik i sin tjänst som bibellärare och författare. Ett av många klipp som finns att se förutom hemsidan, som upprättats efter hans död 2007 med artiklar och MP3-fileratt lyssna på och ladda ner. artkatzministries.org

 

 

+++

 

 

Några intressanta klipp om den yttersta tiden.

 

Jacob Prasch är en av de kunnigaste och bästa bibellärarna. Läs gärna på mer på hemsidan https://www.moriel.org/ och https://vimeo.com/channels/morieltv

 

 

 

 

 

Bibelstudier:

 

 

Bill Barrick är professor i GT och bibelöversättare. Här är en serie bland många intressanta på The Master´s Seminary. Den innehåller 16 delar.

 

 

 

 

 

 

 

 

+++

 

 

Christ in all the Scriptures av A M Hodgkin är en riktig skattkista för alla som vill se att det finns hänvisningar till Kristus i alla bibelböcker.

Klicka för att komma åt christineverybookofbible.pdf

 

 

+++

 

 

David Pawson är en bra bibellärare och det finns en serie på YouTube som heter: Unlocking the Bible, där han går igenom alla bibelböcker. Rekommenderas varmt. Här ett exempel på hans genomgång av profeten Hesekiel. Det finns många intressanta bibelstudier på hans hemsida också: http://davidpawson.org/

 

https://www.youtube.com/user/DavidPawsonMinistry

 

+++

 

 

BLOGGAR

 

 

20170603_153610

Eget foto

 

 

Detta är en intressant sida med en del ny, häpnadsväckande och kanske kontroversiell information men väl underbyggd av fakta om utvecklingen inom teknokrati, den nya världsordningen och den ockulta agendan. Det är alltid viktigt att pröva allt och behålla det man kan ta till sig och som överensstämmer med Bibeln.

 

 

https://facelikethesun.pivotshare.com/home

 

 

 

Tricia Tillins blog.

http://http://www.birthpangs.org/