Be för Israel!

 

Det har ju varit en svår tid i Israel rent inrikespolitiskt på sistone och nu intensifieras attackerna mot landet utifrån. Det har avfyrats raketer från Gaza, Libanon och nu Syrien, och tyvärr verkar det som om Iran har planer på att trappa upp angreppen ytterligare. Det har också varit flera terrorattentat mot civila med dödlig utgång, och skadade.

Oroligheterna på Tempelberget fortsätter och våldsbenägna grupper barrikaderar sig med vapen sig i Al-aqsamoskén och struntar i förbudet att vistas där nattetid.  När israelisk polis till sist måste ingripa  får man en anledning att ge Israel skulden för onödigt övervåld , och detta eggar fler till hämndprotester och våld. Den onda spiralen fortsätter. I rapporteringen ges sällan hela sanningen, viktiga fakta förtigs som förklarar de israeliska myndigheterna agerande. Palestinier framställs ofta som offer för övermakten, men man får inte veta hur de själva agerar. Hela situationen är naturligtvis tragisk för alla parter, men lögn och faktafel förvärrar det hela.

Men vi välsignar Israel och ber för alla människor som bor i det land Gud har utvalt, där hans historia utspelat sig och där vår Herre och Frälsare Jesus levde, verkade, dog och uppstod.

 

Israel har ju sedan staten grundades haft många fiender som vill utplåna dem, och situationen nu är allvarligare än på länge. Det rapporterar Amir Tsarfati som bor i Israel och har god inblick i vad som sker. Vi behöver få mer information om vad som händer än det vi får veta genom våra media. Han är för övrigt bibellärare och vad gäller hans syn på eskatologin håller jag inte med i allt, och de böcker han har skrivit, har jag inte läst.

Men när det gäller hans initierade kommentarer om läget i landet, kan jag rekommendera att lyssna på honom.

 

 

 

 

 

+++

 

Jag kan också rekommendera denna inhemska organisation av judar som tror på Jesus som sin Messias och som på plats arbetar för evangelisation och bibelundervisning i landet. De uppmuntrar också till fortsatt och intensiv förbön.

Låt oss be om beskydd för land och folk, om fred och försoning, om väckelse och frälsning för judar och araber, om vishet och ledning för de styrande, om hjälp för terroroffer och drabbade i nöden, om Guds lösningar, och att hans vilja får ske.

 

Psaltaren 122: Önska Jerusalem frid! Må det gå dem väl som älskar dig.

7 Må frid råda inom dina murar, välgång i dina palats.

8 För mina bröders och vänners skull vill jag önska dig frid.

9 För Herrens, vår Guds, hus skull

vill jag söka ditt goda.

 

Författare: gunjk

Några av mina stora intressen är att studera Bibeln och att skriva, dels teologiska reflektioner, men även poesi. Jag tar också gärna del av naturvetenskaplig forskning, och särskilt då i relation till kristen tro. Dessa olika aspekter kommer till uttryck på min hemsida, alefochomega.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sentinel Apologetics

Med Bibeln i centrum från början till slut.

John Lennox - News & Events

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Svenska Evangeliska Alliansen

Med Bibeln i centrum från början till slut.

ONE FOR ISRAEL Ministry

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Med Bibeln i centrum från början till slut.

D.A. Carson Posts – The Gospel Coalition

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Dr. Michael Heiser

Med Bibeln i centrum från början till slut.

What's Happening...?

helping you to know & to survive

%d bloggare gillar detta: