Fin julklapp/klipp.

 

 

 

Jag samlar lite YouTube-klipp till julklapp för den som är intresserad av god bibelteologi och kristen tro, och naturvetenskap. Det finns många kristna forskare inom vetenskaperna, som bidrar till en större helhetssyn på vårt liv i universum.  Vad gäller bibelteologin så har  Logos Bible Software delat med sig av mycket sevärda dokumentärer, t ex dessa:

 

 

 

 

 

 

Can we trust the Bible? Our faith is based on the New Testament—but can we really trust the Bible? Skeptics say no, arguing that the Gospel manuscripts have been doctored to push a theological agenda. Want to go deeper into the Word? Check out the Logos Bible Study App https://bit.ly/logos_10 Join Dr. Craig Evans take this claim head-on, traveling the globe to track down the most ancient New Testament manuscripts. Along the way, he highlights groundbreaking new evidence, demonstrating that the case for the reliability of the New Testament manuscripts is stronger than ever. Voice over by John Ryhs-Davies. Featuring Dr. Michael S. Heiser.

 

+++

 

 

 

 

+++

 

Här är några föreläsningar med framstående kristna vetenskapsmän.

 

 

Bestselling author Stephen Meyer explores how three key Judeo-Christian presuppositions encouraged the rise of modern science, and he explores the influence of faith on the life and work of Sir Isaac Newton. Meyer is Director of the Center for Science and Culture at Discovery Institute and author of Return of the God Hypothesis.

 

 

 

+++

 

Physics underlies all complexity, including our own existence. But how is this possible? How can our own lives emerge from interactions of electrons, protons, and neutrons? In his new book, How Can Physics Underlie the Mind?, Prof George Ellis considers the interaction of physical and non-physical causation in complex systems such as living beings, and in particular in the human brain, relating this to the emergence of higher levels of complexity with real causal powers. In particular it explores the idea of top-down causation, which is the key effect allowing the emergence of true complexity and also enables the causal efficacy of non-physical entities, including the value of money, social conventions, and ethical choices. GEORGE ELLIS, FRS, is one of the world’s leading researchers in general relativity theory and cosmology. He is Emeritus Distinguished Professor of Complex Systems in the Department of Mathematics and Applied Mathematics at the University of Cape Town in South Africa. He co-authored The Large Scale Structure of Space-Time with Cambridge physicist Stephen

 

+++

 

+++

 

Två viktiga personer inom apologetik: John Lennox är pensionerad prefessor i matematik i Oxford. Han är välkänd genom sina offentliga debatter med ateister, och har skrivit många viktiga böcker om vetenskap och tro.

 

James Tour är kemist och nanoteknolog , professor i materialteknik och har forskat mycket om livets begynnelse.

 

 

 

 

 

Intressant serie om biblisk arkeologi, som bekräftar Bibelns trovärdiga återgivning av geografiska och historiska fakta.

 

 

 

 

+++

 

 

Här är en sevärd intervju som ger en förståelse av Israels historia och roll i nutid.

Författare: gunjk

Några av mina stora intressen är att studera Bibeln och att skriva, dels teologiska reflektioner, men även poesi. Jag tar också gärna del av naturvetenskaplig forskning, och särskilt då i relation till kristen tro. Dessa olika aspekter kommer till uttryck på min hemsida, alefochomega.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sentinel Apologetics

Med Bibeln i centrum från början till slut.

John Lennox - News & Events

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Svenska Evangeliska Alliansen

Med Bibeln i centrum från början till slut.

ONE FOR ISRAEL Ministry

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Med Bibeln i centrum från början till slut.

D.A. Carson Posts – The Gospel Coalition

Med Bibeln i centrum från början till slut.

Dr. Michael Heiser

Med Bibeln i centrum från början till slut.

What's Happening...?

helping you to know & to survive

%d bloggare gillar detta: