Månadens reflektioner – maj.

 

 

39755136_1806494286071367_1732921262717534208_n

 

 

För att få rätt perspektiv och ett tredimensionellt djup i en teckning t ex måste man utgå från centralpunkten. Det gäller överfört även det fulla perspektivet på livet och verkligheten i stort, och då måste vi utgå från Gud. Han är centralpunkten för allt och alla. Det är det stora tryggheten att veta detta: han uppehåller sin skapelse och ska genomföra sin vilja och plan för vår räddning. Gud är den fasta punkten i vårt liv och för hela skapelsen.

 

Han har det stora perspektivet på våra enskilda liv i den stora helheten. Vi har ingen överblick, förstår inte meningen med allt som sker.

 

Vår tid på jorden är kort och osäker. I Jobs bok uttrycks det så här:

13:1 Människan, av kvinna född,lever en kort tid och mättas av oro. 2 Likt ett blomster växer hon upp och vissnar, likt en skugga flyr hon och kan ej bestå.

 

Men hos Gud själv som lever och råder och som aldrig förändras, får vi av nåd ingång i hans eviga rike.  Vi får vara förvissade om uppståndelsens verklighet. Som Jesus dog och blev levande igen kommer vi att få leva igen vid hans återkomst, när vi ska samlas hos honom. Jesus ÄR uppståndelsens och livet. Den som tror på honom skall leva om han än dör  och var och en som lever och tror på honom skall aldrig någonsin dö. Det är sanningen och på den fasta klippan vilar vårt hopp, vår förtröstan, vår tro och trygghet.

 

1 Kor 15 Du död, var är din seger? Du död, var är din udd?  56 Dödens udd är synden, och syndens makt kommer av lagen. 57 Men Gud vare tack, som ger oss segern genom vår Herre Jesus Kristus!”

 

 

+++

 

 

Det finns en plats, eller snarare en andlig verklighet som inga katastrofer, lidanden och nöd, ja inte ens döden kan rubba, det är när vi är I Kristus. Uttrycket återfinns mer än 70 ggr i NT (särskilt hos Paulus) och beskriver den nya verklighet vi blir delaktiga av när vi övergår från oss själva i centrum till Kristus. Han blir då vår rättfärdighet, frid och styrka, hela vårt liv.

 

 

Vi får leva våra liv med en helt ny utgångspunkt när vi räddas från alla fördärvsmakter till vår Fader och Gud, från bundenhet vid tiden, både det förflutnas fastlåsta minnen och framtidens osäkerhet . Vi får ta ett steg i taget och be om Guds dagliga bröd och lita på att han vet vad som komma skall. Gud har överblicken, vet hur allt ska sluta, och trots alla svårigheter är han själv vår trygga famn och hamn.

 

 

Det är också en stor nåd att få överlämna sig i hans goda händer och be att hans vilja ske ske. Vi kan inte bära oss själva, han gör det, också den sista vägsträckan genom dödsskuggans dal. Han är med oss alla dagar till tidens slut. Låt oss tacka och prisa honom för hans stora kärlek!

 

 

 

Psaltaren  46: Gud är vår tillflykt och vår starkhet,

en hjälp i nöden, väl beprövad.

3 Därför skall vi inte frukta,

om än jorden skakar

och bergen störtar ner i havsdjupet,

4 om än havets vågor brusar och svallar, så att bergen bävar vid dess uppror. Sela.

5 En ström går fram med flöden som ger glädje åt Guds stad,

åt den Högstes heliga boning.

6 Gud bor där inne, den vacklar inte,

Gud hjälper den när morgonen gryr.”

 

 

 

Allt annat kan vackla, ja själva jorden och hela universum upplösas, så lever vi i Guds Son, och hans liv har besegrat döden. Vi lever redan i Gud som står utanför tiden, och därför får vår tid på jorden rätt perspektiv. Våra lidanden får också perspektiv:

 

Rom 8:18 Jag hävdar att den här tidens lidanden väger lätt i jämförelse med den härlighet som kommer att uppenbaras och bli vår. 19 Ty skapelsen väntar ivrigt på att Guds barn skall uppenbaras. 20 Skapelsen har ju blivit lagd under förgängelsen, inte av egen vilja utan genom honom som lade den därunder. Ändå finns det hopp om 21 att också skapelsen skall befrias från sitt slaveri under förgängelsen och nå fram till Guds barns härliga frihet.

 

 

+++

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.