Månadens reflektioner- april. Bön i nödens tid.

the-hand-of-god

 

 

 

Många människor är oroliga för sig och sina nära och käras liv och hälsa, för försörjning, för framtiden osv osv. Man mår dåligt p g a alla restriktioner i vardagen och osäker om framtiden.

 

Vad gör vi med allt detta? Vi pratar förhoppningsvis med andra och hoppas på det bästa. Det finns något mer vi kan göra, även om man är ovan : BE till Gud. Det är egentligen det naturligaste och enklaste som finns, att tala med den person som redan vet allt om oss, som älskar oss, som vill lyssna och som har makt att hjälpa, trösta, ge goda råd. Man behöver inte prestera något religiöst beteende utan får bara enkelt och ödmjukt nalkas Gud vår Skapare i tro, som har visat att han också vill vara vår Fader. Jesus lärde oss ju att be ”Fader vår”.

 

Det är en stor lättnad att få lägga fram allt vi bär på för honom. Vi är inte ensamma, Jesus är Immanuel, Gud med oss.

Gud både hör och svarar på bön! Detta med bönesvar är ett kapitel för sig som jag återkommer till, men det är ett faktum troende i alla tider kan vittna om, att Gud verkligen svarar när vi ropar till honom i nödens stund och ber!

 

Det är gott att ta fram sin Bibel och läsa Guds ord, särskilt Psaltaren, t ex  23, 27, 31, 46, 62, 91, 103, 139. Jesus uppmuntrade oss att be, söka och knacka på dörren (Matt 7:7-10).

 

 

 

+++

 

 

Psalt 121 Jag lyfter mina ögon upp till bergen.

Varifrån skall min hjälp komma?

2 Min hjälp kommer från Herren,

som har gjort himmel och jord.

 

 

 

 

 

Låt oss bedja tillsammans: 

 

Tack, Gud att vi/jag får komma till dig genom din Son Jesus Kristus. Jag tror att du hör och att du vill möta oss/mig när vi söker dig.

Hjälp oss/mig att hantera oro och bekymmer, att finna frid och trygghet hos dig. Hjälp oss/mig att få kraft att orka med mitt liv just nu, att få ett hopp och se lösningar.  Jag ber om uppmuntran, tröst för mig och mina närmaste, vänner, grannar.   Jag/vi behöver ——-

 

Nöden är stor i vårt land och över världen och jag ber för alla som är drabbade av Covid 19 och för alla som vårdar de sjuka. Förbarma dig över de döende och deras anhöriga, ge styrka, beskydd till alla vårdpersonal samt allt det skyddsmateriel de behöver. Ge visdom till myndighetspersoner att fatta rätta beslut. Hjälp oss att hjälpas åt under denna svåra tid, och förbarma dig särskilt över de ensamma och mest utsatta.

Hjälp alla som drabbas på så många olika sätt och låt snart pandemin vara över.

 

Vi/jag ber om nåd och hjälp för —- . Jag tror att Jesus är den enda vägen till dig och att han är Herre. Tack att Jesus dog för mig och att jag får förlåtelse och nytt liv, hopp, tro och kraft att leva i gemenskap med dig. Tack att du har berett en evig boning hos dig själv och att jag inte ens behöver frukta döden längre, för du är med mig.

 

Amen

I Jesu namn.

 

Jesus sade:  ”Jag är upp­ståndel­sen och li­vet. Den som tror på mig skall le­va om han än dör, och den som le­ver och tror på mig skall ald­rig någon­sin dö. (Johannes evangelium 11:25)

 

 

+++

 

 

Psalt 57 Var mig nådig, Gud, var mig nådig! 

Ty till dig flyr min själ, under dina vingars skugga

tar jag min tillflykt till dess att faran är över.

 

+++

 

6 Nej, när du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Fader i det fördolda. Då skall din Fader, som ser i det fördolda, belöna dig. 7 Och när ni ber skall ni inte rabbla långa böner som hedningarna. De menar att de skall bli bönhörda för sina många ords skull. 8 Var inte som de. Er Fader vet vad ni behöver, innan ni ber honom om det.

9 Så skall ni be:Fader vår, som är i himlen.Helgat blive ditt namn.10 Komme ditt rike.Ske din vilja på jordenliksom den sker i himlen.11 Ge oss i dag vårt bröd för dagen.12 Och förlåt oss våra skulder,såsom också vi förlåter demsom står i skuld till oss.13 Och för oss inte in i frestelseutan fräls oss från den onde.14 Ty om ni förlåter människorna deras överträdelser, skall er himmelske Fader också förlåta er. 15 Men om ni inte förlåter människorna, skall inte heller er Fader förlåta era överträdelser.

 

+++

 

 

 

24 Herren välsigne dig

och bevare dig.

25 Herren låte sitt ansikte lysa över dig

och vare dig nådig.

26 Herren vände sitt ansikte till dig

och give dig frid.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.